Annonse

Ingen smaksforskjell på frossen og fersk laks

Frossen laks smaker like godt som fersk laks. Dette var konklusjonen etter at forskere foretok en undersøkelse, hvor forsøkspersonene ikke visste hvilken type laks de fikk smake på.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forbrukerpanelet fikk servert kokte lakseprøver som hadde gjennomgått ulik lagringstid som fersk og opptint vare. Forbrukerne ble bedt om å si sin mening om laksens lukt, saftighet, konsistens, saltsmak og fettinnhold, i tillegg til at de skulle gi en totalvurdering av produktet.

Ikke overraskende

Forsker Jan Arvid Johansen ved Fiskeriforskning er en av dem som står bak undersøkelsen. - Resultatene viser klart at forbrukerne ikke kan skille mellom fersk og frossen laks, sier Johansen. Prosjektleder Nils Kristian Sørensen mener resultatene ikke er overraskende, da smakstester og laboratorieanalyser i tidligere undersøkelser har vist at fryselagring er en meget god konserveringsmetode.

Powered by Labrador CMS