Annonse

Den perfekte Bloody Mary

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdens mest kompliserte cocktail har den blitt kalt. Bloody Mary er blitt gjennomanalysert i forbindelse med kjemiåret. Drinken dekker nesten hele spekteret av menneskelig smaksfornemmelse, bortsett fra bittert.

Ingrediensene er tomatjuice, worcestersaus, tabascosaus, fersk sitron eller sitronjuice, pepperrot, sort pepper og sellerisalt – og så vodka, da. Drinken ristes med is eller serveres med is, ofte med en selleristang og en sitronbåt.

Her er rådene fra Neil C. Da Costa, ekspert på smaksanalyse ved International Flavours & Fragrances Inc. i USA, formidlet via American Chemical Society.

Bloody Mary bør serveres fersk, fordi det er snakk om en ustabil blanding som raskt blir dårlig. Server med is – det bremser de kjemiske reaksjonene mellom syrene i tomatjuicen og andre ingredienser, som ødelegger smaken.

Velg en god tomatjuice. Dette er drinkens hovedingrediens, så pass på at den har en dyp og rik smak. Ikke bruk den dyreste vodkaen. Drinkens intense, krydrede smak maskerer smaken på alkoholen. Hvis du bruker drinkmiks, pass på å legge til noen ferske ingredienser. (forskning.no/KSG)
 

Powered by Labrador CMS