Mener øyne vitner om seksualitet

Det blir sagt at øynene er vinduet inn til et menneskes sjel. Nå mener amerikanske forskere at øynene også kan avsløre seksuell legning.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskere mener pupillene kan indikere hvilken legning man har. (Foto: Colourbox)

I samarbeid med:


 

Denne saken er produsert av NRK.

Forskerne har brukt et spesialbygd kamera med infrarød linse for å måle pupillendringer hos testpersoner mens de så på erotiske filmer.

Den seksuelle legningen pupillene antydet, samsvarte i de fleste tilfellene med legningen testpersonene oppga. Blant de kvinnelige deltakerene derimot, var ikke dette helt tilfellet.

– Vi ville finne et mål på seksuell legning som ikke er basert på bevisste prosesser. Vi prøvde å finne en måte å måle dette på som ikke var for påtrengende, sier leder av studien Gerulf Rieger fra Cornell University til ABC News.

Genital opphisselse hos menn ble før i tiden målt ved at en gummiring ble plassert rundt penis for å måle utvidelse. Hos kvinner ble et instrument plassert i vagina for å måle endringer i blodstrømmen. Slike metoder har ofte blitt sett på som «for invaderende», og har innebært fallgruver. En av dem har vært at folk kan undertrykke opphisselsen sin.

_____________________

Les hele saken på NRK.no

Powered by Labrador CMS