Annonse

Korianderolje mot skadelige bakterier

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oljen fra korianderfrøene er giftig for en rekke skadelige bakterier. Å bruke oljen i matlaging og medisiner kan hindre matbåren sykdom og til og med behandle antibiotikaresistente infeksjoner, ifølge ny studie.

Forskerne testet korianderolje mot 12 bakterietyper, inkludert Escherichia coli, Salmonella enterica, Bacillus cereus og meticillin-resistente Staphylococcus aureus (MRSA). Alle viste redusert vekst, og de fleste bakteriene ble drept, i oppløsning med 1,6 prosent korianderolje eller mindre.

Denne oljen har blitt knyttet til helsefordeler i flere århundrer, blant annet når det gjelder smertelindring, lindring av krampe og brekninger, mot kvalme, for fordøyelsen, og mot soppinfeksjoner, ifølge en pressemelding fra Society for General Microbiology.

Forskerne tror oljen skader membranen som omgir bakteriecellene, noe som fører til at de dør.

Powered by Labrador CMS