Terapi, isposer og cola mot kreft

Ifølge bevegelsen Den nye medisinen, er kreft bare kroppens naturlige måte å takle voldsomme konflikter på. Det eneste du trenger å gjøre for å bli frisk er å bearbeide dette mentalt. Er det riktig ille kan du legge en ispose på hodet. På Alternativmessen i Bergen fikk forskning.no en innføring.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

-Sønnen tok kontakt gjennom drømmer, og viste faren litt andre vinklinger på kreft, forklarer Dagfrid Kolås på seminaret Den nye medisinen - alternativ til skolemedisin?.

Hun holder foredrag for rundt 50 mennesker på Alternativmessen, og mannen hun refererer til, som angivelig fikk besøk av sin avdøde sønn i drømmene, er den tyske kvakksalveren Ryke Geerd Hamer - mannen bak den sektlignende bevegelsen som nå har i ferd med å etablere seg i Norge.

Tankegodset i denne bevegelsen består av Hamers vitenskapelig avviste teorier. Teoriene tilsier at han har oppdaget et system i kroppen som kan forklare alle sykdommer, og som angivelig viser at alt fra kreft til AIDS og tuberkulose kan kureres av kroppen selv, uten hjelp fra skolemedisinen.

Sannhetsvitne

Dagfrid Kolås fremstiller seg selv som et sannhetsvitne for at Den nye medisinen fungerer. Hun har nemlig selv hatt diagnosen brystkreft. Hun fikk kreftsvulstene fjernet, men mottok litt senere beskjed om at hun hadde celleforandringer i det høyre brystet. Legene ville fjerne det.

Dagfrid Kolås nektet, og ville heller ikke ha cellegift eller strålebehandling. Hun forteller forsamlingen om hvordan kirurgen deretter fikk henne til å skrive under på et dokument om at hun tok ansvar for sitt eget liv, og at Haukeland sykehus fraskrev seg ansvaret.

- Jeg opplevde denne konsultasjonen som et overgrep, jeg følte at Haukeland slo hånden av meg, sier hun.

Deretter oppsøkte hun alternativ medisin. Gjennombruddet kom, ifølge henne selv, da hun leste boken Kreften - gåten som ikke finnes. Boken er et intervju med Hamer, hvor teoriene bak Den nye medisinen blir forklart.

- Det ble en av de største stundene i mitt liv, sier hun.

Hevder å kunne kurerer alle sykdommer

Hamer hevder i denne boken å ha forsket seg frem til at all kreft - ja faktisk alle sykdommer - kommer av sjokk, og at sykdommene utløses av et program i hjernen som startes umiddelbart idet sjokket inntreffer. Selv om man ikke benytter seg av skolemedisinsk behandling, vil kroppen gå gjennom noen naturlige stadier og helbrede seg selv.

“På hjernenivå vil vi observere at de fleste komplikasjonene oppstår under helbredelsesfasen, fordi hjerneødemet sveller som et tegn på tilfriskning. Når trykket i hjernen øker, er det avgjørende at pasienten ikke faller i koma. I denne fasen vil for eksempel kaffe, te glykose, C-vitamin, Cola og en ispose på hodet (gode, gamle kjerringråd) virke positivt og hjelpe til å minske trykket. I kompliserte tilfeller er kortison å foretrekke.” (Kreft - gåten som ikke finnes, s. 40-41.)

Dette er Hamers versjon av hva som skjer i hjernen når kroppen helbreder sine egne sykdommer - uavhengig av hvilken type sykdom det er snakk om. Dagfrid Kolås forteller ivrig hvordan boka fikk henne til å forstå at hun selv var i den siste helbredelsesfasen da hun leste den.

- Jeg gråt av glede da jeg skjønte at jeg hadde blitt frisk. Det stemte med noe inni meg, sier hun. Beviset hennes er at legene så langt ikke har funnet flere spor av kreft i brystet.

- Kreftdiagnosen dreper

Dagfrid Kolås fortsetter med å forklare tilhørerne at brystkreften var forårsaket av sjokket da ekteskapet hennes røk, og hun måtte flytte fra hjemmet og barna. Kreften ble nemlig påvist to måneder etter at dette skjedde.

I følge Hamers teorier er dette helt typisk. Faktisk mener han å ha funnet ut at forskjellige typer konflikter forårsaker kreft på forskjellige steder i kroppen. Kreft på eggstokkene forårsakes av det han kaller separasjonskonflikter, som oppstår når man mister noen man er glad i. Leverkreft oppstår når man er redd for å ikke kunne forsørge familien, hevder Hamer.

Røyking gir ikke kreft, mener han, og forklarer i boken at kreften kommer på grunn av frykt. Røykere får kreft på grunn av en dødsangstkonflikt, som skyldes den feilaktige forestillingen om at røyking fører til kreft, ifølge Den nye medisinen. Det samme skal visstnok gjelde alle andre såkalt kreftfremkallende stoffer, fra asbest til radioaktivitet. Også krig kan gi kreft, fordi det gir dødsangst - Hamers kontroversielle teorier fortsetter på denne måten å ta for seg sykdom etter sykdom.

- Kreft er så befengt med ordet død. Diagnosen og måten den blir fremsatt på kan ta livet av mennesker, sier Dagfrid Kolås, og sikter til dødsangsten som oppstår på legens kontor. Hun forklarer forsamlingen at det er dybdeterapi og kjærlighet som har kurert henne.

Dybdeterapi og kjærlighet

"Faksimile fra Dagfrid Kolås' nettsted."

Dybdeterapien har hun vært gjennom hos den tidligere psykologen Rune Amundsen. I fjor mistet han sin autorisasjon som psykolog etter at fire kvinner klaget på behandlingen. Helsetilsynet vurderte ham uegnet til å utføre yrket forsvarlig. For eksempel skal han gjennom såkalt regresjonsterapi ha tatt pasientene tilbake til sitt tidligere liv, som blant annet hekser og SS-offiserer i Tyskland.

Kjærligheten fant hun samtidig med Den nye medisinen, i dansken Bent Madsen, som i dag holder foredraget sammen med henne på Alternativmessen. Madsen sier selv at han er utdannet ingeniør og akupunktør. Han har også vært med på å stifte Biosa Norge as, som lager og selger naturprodukter.

- Jeg har lært meg nesten alt som finnes av alternative terapimetoder. Det virker alt sammen, men den virkelige løsningen ligger mye dypere enn det, sier Madsen, og mener Hamer har funnet svaret.

Spår om sykdommer ved hjelp av CT-scanninger

Madsen sier han har kjent til Hamers “forskningsresultater” i 14 år, og viser frem en overhead med en CT-scanning (computer tomografi) av en hjerne. Han peker på noen flekker i bildet som skal representere hjernens reaksjon på et sjokk.

- Disse feltene oppstår der hvor de aktuelle følelsene sitter i hjernen. Først kommer sjokket, som påvirker hjernen, som igjen setter i gang et program som utvikler kreften, forklarer han den lyttende forsamlingen - og fortsetter:

- Over 10 000 tilfeller er dokumentert. Hos samtlige forekom det forut for kreften en voldsom konflikt. Vi kan si med hundre prosent sikkerhet at der det er et krefttilfelle, har det alltid vært en voldsom konflikt på forhånd. Det må være en konflikt av en viss styrke, den må komme plutselig og uventet, sier Madsen.

Dagfrid Kolås og Bent Madsen tror bestemt på at Hamer og Baumann ved å studere CT-bilder av hjernen til en kreftpasient, er i stand til å fortelle pasientens sykdomshistorie, og hvilke konflikter han eller hun har opplevd.

- Jeg tok med meg mitt eget CT-bilde og viste til Baumann. Han leste meg som en åpen bok, jeg bare gapte, sier Kolås.

- Er det bare Hamer og Baumann som har lært seg å lese av disse CT-bildene?

- Det er visst noen flere, sier Madsen, men hvem det dreier seg om vet han ikke.

- En gang var jorden flat, og så ble den rund

Tilhengerne av denne bevegelsen, Dagfrid Kolås og Bent Madsen inkludert, mener Hamers teorier representerer et paradigmeskifte, og de er sterke i troen.

- En gang var jorden flat, og så ble den rund, sier Madsen, og minner om forfølgelsene av mennesker som har presentert revolusjonerende ideer opp gjennom historien. Så er det visstnok også med dr. Hamer, som egentlig ikke er noen doktor. Han er nemlig fratatt retten til å praktisere medisin, rettsforfulgt i flere land, og dømt til 19 måneders fengsel for å praktisere medisin ulovlig i Tyskland.

Kolås og Madsen mener forfølgelsen og legenes manglende vilje til å ta inn over seg disse resultatene, er årsak til at de ikke kommer folk flest til gode, og at folk dør unødig på sykehusene.

I Østerrike er foreldrene til vesle Olivia Pilhar dømt for å ha nektet datteren sin cellegiftbehandling. De tok henne med til Hamer i Spania isteden, hvor han skulle behandle henne med sine “naturlige terapier”. Østerrikske myndigheter tok derfor fra dem foreldreansvaret, og fraktet Olivia hjem til Østerrike hvor hun fikk tradisjonell behandling, og nå skal være frisk av kreften. Foreldrene fikk åtte måneders betinget fengsel.

Hevder en jødisk konspirasjon

Hamer er anklaget for å la flere titalls mennesker dø av kreft uten behandling eller smertestillende. Det er den ene siden av problemet. Den andre siden av problemet er mannens teorier om at jødene har visst om disse påstått revolusjonerende behandlingsmetodene i Den nye medisinen i over 20 år, men holdt dem skjult for resten av oss.

Han anklager jødene for å være ansvarlige for et massemord på to milliarder mennesker ved hjelp av cellegift og morfin, og hevder at de samme jødene har sterke interesser i legemiddelbransjen, og selvfølgelig i media. Han mener også at jøder har prøvd å ta livet av ham. Disse konspirasjonsteoriene har vært tema på kursene i Norge, lagt frem av Hamers høyre hånd Harald Baumann.

Etter foredraget på Alternativmessen slo forskning.no av en liten prat med paret Kolås og Madsen. Hvor lenge de har kjent til Hamers konspirasjonsteorier vil de ikke svare på. Informasjonen ligger imidlertid lett tilgjengelig på nettet, på en adresse som Dagfrid Kolås selv har lenker til på sitt eget nettsted.

- Jeg kjenner til utsagnene, men ikke til sannhetsgehalten, sier Madsen.

Sa fra seg ansvaret som arrangør

Etter at Dagfrid Kolås nylig mottok kritiske spørsmål fra det antifascistiske tidsskriftet Monitor om de jødefiendtlige konspirasjonsteoriene, har hun riktignok sagt fra seg ansvaret for å arrangere kursene i Norge.

- Vi må skille forskningen hans fra de personlige meningene. Forskningen er en velsignelse til menneskeheten, og jeg har selv opplevd at den stemmer med virkeligheten. Men jeg verken kan eller vil være del av disse andre overveielsene. Det er med uendelig dyp sorg jeg ser på at det bringes inn uvedkommende ting i en fremragende forskning, sier Madsen.

- Derfor trekker jeg meg som arrangør, sier Dagfrid Kolås.

- Har dere tenkt på at de såkalte forskningsresultatene kan være feil, og at fortvilte kreftsyke mennesker som oppsøker Den nye medisinen kanskje kan dø fordi de tror på noe de ikke blir friske av?

- Måten du ser det på rører meg veldig dypt. Jeg kjenner mange som har dødd av den vanlige behandlingen på sykehusene. Intuisjonen og følelsene fortalte meg hvilken vei jeg skulle gå. Jeg er selv en bekreftelse på at Den nye medisinen stemmer. Jeg har aldri sett på det i den vinklingen du presenterer nå. Det må jeg smake litt mer på, sier Dagfrid Kolås.

- Sunt folkevett

- Spørsmålet reiser seg, det har det gjort også hos meg. Men det viser seg at dette er et fantastisk verktøy som kan hjelpe menneskeheten. Det som er sant er de opplevelser og erfaringer jeg har hatt selv, sier Madsen. Han refererer til mennesker han selv har vært i kontakt med, som han sier han har hjulpet.

Madsen mener det er trist at Hamer ikke har vært i stand til å skille “sak og person”. Han karakteriserer mannen som litt paranoid, men mener samtidig at det er forståelig siden Hamer har blitt utsatt for en reell forfølgelse.

- Men hvordan tør dere å anbefale kreftsyke mennesker å ikke behandle sykdommen sin?

- Vi anbefaler ikke mennesker å ikke behandle kreften, men vi tilbyr å fortelle dem om Den nye medisinen, sier han, og gjentar flere ganger hvordan Hamers teorier er sunt folkevett, og meget enkle å etterprøve.

- Det er viktig å skjelne hva som er hva, og akseptere at alle mennesker har mørke sider og lyse sider, sier Madsen, og etterlyser et samarbeid med skolemedisinen.

"- Jeg akter å tjene mye penger på dette, sier Tonny Kolås. (Foto: Kristin Grønli)"

- Vil jobbe fulltid med dette.

Mens Dagfrid Kolås trekker seg fra samarbeidet med Baumann og Hamer, stepper Tonny Kolås inn for å ta over. Han sier han ser på seg selv som en informant til folket, og regner med å arbeide med dette på heltid, “for å få ut informasjonen”.

- På et tidspunkt vil jeg sikkert holde mine egne kurs. Jeg ser for meg å jobbe fulltid med dette, sier han til forskning.no.

Tonny Kolås er en særdeles verbal type. Han snakker mye og lenge, og fremstiller seg selv som en mann som vil hjelpe menneskeheten. Han sier han har drevet med ernæring og slanking, og er knyttet til Herbalife i Laksevåg som selger. Han har også tidligere drevet privat bosskjøring, og driver i dag et verksted for sykkelgjenvinning.

- Jeg kan ikke akseptere at folk ligger og dør totalt unødig på sykehusene, at legemiddelindustrien skal ha så stor makt som den har, og styre mesteparten av forskningen som foregår, sier han.

Tonny Kolås sier at han fikk kjennskap til Den nye medisinen via en venninne av Dagfrid Kolås for ett år siden. Han ble senere med på ett av kursene.

- Dette er en oppdagelse som viser en årsakssammenheng mellom praktisk talt enhver kjent sykdom, og hendelsesforløpet i forkant på det psykiske plan. Vel 10 000 medisinske tilfeller var dokumentert før Hamer ble buet ut av sekten skolemedisinen, sier han.

Passer seg for kvakksalverloven

- Har du sett at folk har blitt friske av Den nye medisinen?

- Det vil jeg ikke uttale meg om, for det er noe som heter kvakksalverloven i Norge. Jeg kan ikke si at jeg kan helbrede mennesker med kreft, for da er jeg kriminell. Jeg kan bare påpeke den forskning som Hamer har gjort. Jeg vil spre den, og selvfølgelig prøve å hjelpe mennesker, men her må vi være forsiktige med ordleggingen, sier Tonny Kolås.

Han mener rettsforfølgingen av Hamer er skandaløs.

- En mann som oppdager en så verdifull informasjon! Og disse menneskene; doktorene og legene, som har valgt å beholde sin status og trygge posisjon fremfor å se på dette, de går i sirkel og behandler symptomer, fortsetter han.

Uoppfordret forteller han også om de jødefiendtlige teoriene:

- Vi vet at det er klinikker i Israel som benytter Den nye medisinen utelukkende til behandling av jøder. Vi vet at de samme jødene dominerer legemiddelindustrien. Dr. Hamer mener personlig at når dette blir oppdaget, så vil det oppstå et stort hat mot denne frimurerlosjen som har kjennskap til Den nye medisinen, sier Tonny Kolås.

Jødisk frimurerlosje?

- Er frimurerlosjen jøder?

- De er jøder, og de har praktisert Den nye medisinen i en årrekke. Hamer er blitt forsøkt likvidert fem ganger. Folk kan trekke sine egne konklusjoner. Hvem ønsker å likvidere en mann som mistet sønnen sin i en tragisk ulykke, både mannen og konen utviklet kreft, han sitter igjen forlatt, og ble kastet ut av sitt sykehus?, sier han, og svarer selv på spørsmålet:

- Legemiddleindustrien profitterer milliarder, det er en av de mest lønnsomme geskjefter vi har i verden. De styrer forskningen dit de vil, sier Tonny Kolås.

- Ifølge dr. Hamer reklamerer legemiddelindustrien for cellegift og så videre, som kanskje dreper mennesker. Hva skjer når de menneskene som mister sine barn oppdager at det finnes en behandling som gjør så å si alle friske, som de har vært utelukket fra? spør han videre.

- Blir vi ikke friske av skolemedisinen, mener du det?

- Det heter jo sykehus. Det heter ikke friskhus, og helsevesenet i dag kan betraktes på følgende måte: Menneskene er flokkdyr, og har mistet kraften til å bestemme over seg selv, de tør ikke stole på sin egen indre lege, sier Tonny Kolås.

Vil anmelde leger

- De legene som har fått midler til forskning, har et visst ansvar. De henter inn forsøkskaniner og sprer frykt. Hvis de menneskene totalt ignorerer den nye medisinen ser jeg for meg at de helt klart kvalifiserer for en anmeldelse, for grov uaktsomhet i tjenesten, sier Tonny Kolås, og forteller at han selv har tenkt å anmelde leger i fremtiden.

Han innrømmer imidlertid at enkelte betrakter Hamer som litt småparanoid, men føler likevel at de såkalt vitenskapelige teoriene har truffet ham i magen.

- Om dette med jødene er nonsens, og mannen er paranoid og nazist - so what? Likevel er kunnskapen han har fått frem ytterst verdifull, og jeg kommer til å spre den uavhengig av dr. Hamer, sier han.

- Har du tenkt på at teoriene kan være feil og at mennesker kan miste livet fordi de tror på dem?

- Det er klart at jeg stiller meg spørsmål. Men jeg klarer ikke å sitte inne med denne kunnskapen, jeg må fortelle det. Hva har Hamer å oppnå ved å presentere feilaktige teorier? sier Tonny Kolås.

Pengene

- Kan du tjene penger på dette?

- Jeg akter å tjene mye penger på dette. Nå har jo ikke vi lov til å behandle, men hvis noen av våre ressurser behandler et menneske og sparer samfunnet for enorme verdier, så ser jeg for meg at vi en gang i framtiden kan forlange å få dette refundert, sier Tonny Kolås oppriktig.

- Jeg har lyst å tjene mange penger. Hvis jeg tjener masse penger, så skal jeg bruke mye av dem på meg sjøl. Redd barna skal ikke få dem, Kreftforeningen skal i hvert fall ikke få dem, jeg skal bruke masse penger på luksus, og kjøpe Mercedes. Jeg er ingen superidealist, men jeg ser dette som en viktig jobb, fortsetter han.

- Selvfølgelig kommer jeg til å bli møtt en gang i fremtiden med at jeg tjener så og så mye penger. Ja, og jeg akter å tjene det dobbelte. Jeg vil prøve å tjene mest mulig penger, jeg skal ta en stiv pris på disse kursene, og jeg skal se deg i øynene og si at det er verdt det, sier Tonny Kolås.

Powered by Labrador CMS