Mange menn vil tilgi lesbisk affære

Menn ser langt mildere på at dama er utro med en kvinne enn med en mann, ifølge en amerikansk collegestudie.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

(Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no)
(Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no)

Det var rundt 50 prosent sannsynlighet for at mennene i studien ville ha latt henne komme unna med en lesbisk affære.

700 kvinnelige og mannlige collegestudenter ble presentert for et tenkt scenario, der deres kjæreste av motsatt kjønn var utro med en person av sitt eget kjønn.

Svarene kvinnene ga, fulgte et helt annet mønster enn mennenes svar, ifølge studien.

Mennene var nesten dobbelt så villige til å tilgi at kjæresten var utro med en kvinne, enn med en annen mann. Kvinnene var mindre innstilt på å la homofilt utroskap passere, enn heterofil utroskap.  

- Kvinner truer ikke farskapet

En årsak kan være at kvinner og menn føler seg truet av litt ulike ting, tror doktorfgradsstudent i evolusjonspsykologi ved University of Texas at Austin, Jamie Confer, som ledet studien.

Funnene tyder på at menn blir mer frusterte over utroskap som kan true deres farskap for et avkom, mener han.

I tillegg drister forskerne seg til å antyde muligheten for at menn ser kjærestens utroskap med en kvinne som en sjanse til å befrukte to kvinner i samme slengen.

Det ville i så fall tilfredsstille mannens større behov for flere partnere, skriver Confer og kollegene, i artikkelen de har publisert i tidsskriftet Personality and Individual Differences.

Føler i større grad at forholdet er truet?

Kvinner, derimot, blir kanskje mer frustrerte av at en mannlig kjæreste er utro med en annen mann, fordi hun ser det som et tegn på at han ikke er tilfreds i forholdet med henne.

Hun ser det kanskje som en forsmak på å bli forlatt av ham, i større grad enn mannen, ifølge pressemeldingen.

Blant kvinnene var det en 28 prosent sannsynlighet for at de ville fortsette å være kjæreste med en mann som hadde vært hoppet i høyet med en annen kvinne, mot en 21 prosent sannsynlighet dersom han hadde gjort det samme med en mann.

Kilder:

Pressemelding fra University of Texas at Austin. Men more likely to stick wih girlfriend who sleep with other women than other men, 27.januar 2011.

J. Confer m.fl. Personality and Individual Differences. Sex differences in response to imagining a partner’s heterosexual or homosexual affair, januar 2011. 
 

Powered by Labrador CMS