En notis fra Veterinærinstituttet - les mer.

Det er fortsatt ikke dokumentert at dyr kan smittes med det nye koronaviruset eller at de kan utgjøre en smittekilde for mennesker.
Det er fortsatt ikke dokumentert at dyr kan smittes med det nye koronaviruset eller at de kan utgjøre en smittekilde for mennesker.

Spørsmål og svar om dyr og koronavirus

Kan husdyr eller kjæledyr smittes med det nye koronaviruset? Bør personer med påvist smitte unngå kontakt med dyr? Veterinærinstituttet har nå en nettside der du finner du svar på vanlige spørsmål om dyr og koronavirus.

Sykdommen covid-19 forårsakes av et nytt koronavirus (coronavirus) som er kalt «Sars-CoV-2». Viruset er i slekt med et annet koronavirus som var årsaken til utbruddet av SARS-epidemien i 2002/2003, men er ikke det samme viruset. Covid-19 er først og fremst et folkehelseproblem, ikke et dyrehelseproblem. Det er fortatt ikke dokumentert at dyr kan smittes med det nye koronaviruset eller at de kan utgjøre en smittekilde for mennesker. Rådet om at personer smittet med sars-CoV-2 inntil videre bør forsøke å begrense sin kontakt med matproduserende dyr opprettholdes som et føre var hensyn. Veterinærinstituttet følger situasjonen og vil oppdatere sine råd etter gjeldende kunnskap.

Les alle spørsmål og svar på nettsidene til Veterinærinstituttet

Powered by Labrador CMS