Det betyr ikke så mye om den er stor eller liten. Den skal bare være pen å se på, hvis man spør kvinnene. (Foto: Microstock)

Kvinnene har talt: Slik skal en penis se ut

En penis er ikke bare en penis. Ny forskning viser hva kvinner helst vil se når mannen trekker ned buksene. 

Forskere fra Sveits har bedt 105 kvinner om å se på bilder av peniser og bedømme åtte forskjellig trekk.

Studien viser at kvinner først og fremst ser på om penisen er pen. Penishuden og formen på penishodet betyr også mye, mens lengden er mindre viktig.

– Kvinner ser mer på helheten, fremfor individuelle trekk som tykkelsen eller lengden, forteller doktorgradsstudent Norma Katharina Ruppen-Greeff fra barnekirurgisk avdeling ved University Childrens Hospital Zurich i Sveits. Hun er førsteforfatter på studien, som er publisert i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine.

– Eieren er mer interessant

Christian Graugaard, professor i sexologi ved Aalborg Universitet, bekrefter at kvinner gjør en helhetsvurdering når de bedømmer en manns penis. Det handler ifølge professoren om hår, pung og hud, og om kjønnsorganet virker rent, pent og velholdt.

– Mange menn tror penisstørrelsen er helt avgjørende, men det kommer langt nede på listen. De interesserer seg nok først og fremst for eieren, men det har ikke studien undersøkt, sier Graugaard.

Vurderte åtte trekk

Forskerne ba kvinnene om å se på bilder av peniser og rangere åtte trekk på en skala fra én til fem. Resultatet ble:

  • Generelt utseende (4,06)
  • Huden (3,89)
  • Formen på penishodet (3,71)
  • Pungens utseende (3,69)
  • Kjønnshårets utseende (3,60)
  • Lengde (3,54)
  • Omkrets (3,46)
  • Plasseringen og formen på urinrørets munning (2,63)

Ifølge Norma Katharina Ruppe-Greeff bekrefter studien at størrelsen ikke betyr mest.

Erfarne kvinner

Forskerne spurte også om kvinnenes egen seksualitet. De svarte på spørsmål om alder, partnere og hvor ofte de hadde sex.

Det viste seg at eldre kvinner og kvinner med mange sexpartnere hadde en bredere forståelse av hvordan en normal penis ser ut.

Operert penis ble sett som normal

Plassering av urinrørets åpning ble bedømt som minst viktig, noe som gleder forskerne. Alle mennene var operert for hypospadi, hvor denne åpningen ikke sitter der den vanligvis gjør.

Etter operasjonen er mange menn bekymret for utseendet på penisen.

– Dette har minst betydning for kvinner. Kvinnene skilte ikke mellom menn som var operert for mild hypospadi og menn som hadde blitt omskåret, forteller Norma Katharina Ruppen-Greeff.

Referanse:

Norma Katharina Ruppen-Greeff m.fl. «What is a Good Looking Penis? How Women Rate the Penile Appearance of Men with Surgically Corrected Hypospadias», Journal of Sexual Medicine (2015), DOI: 10.1111/jsm.12942

© Videnskab.dk. Oversatt av Lars Nygaard for forskning.no.

Powered by Labrador CMS