Liz Truss ble Storbritannias statsminister 6. september.

Liz Truss i hardt vær

PODCAST: Storbritannias ferske statsminister er i trøbbel etter litt over tre uker i statsministerstolen.

I ukas episode av Pod Britannia er tema økonomi, landsmøter og en fersk statsminister. Liz Truss er i trøbbel etter litt over tre uker i statsministerstolen. Truss vil finansiere store skattekutt - som hovedsaklig vil komme de rikeste til gode - med økte låneopptak.

Det har skapt stor uro finansmarkedene og pundet har falt til et rekordlavt nivå. De konservative faller også kraftig på meningsmålingene.

I en YouGov-måling offentliggjort i The Times fredag morgen har Labour en ledelse på hele 33 prosentpoeng. Dette var bakteppet da det konservative partiet søndag åpnet sitt landsmøte i Birmingham.

I studio er Øivind Bratberg og Trine Andersen

Du kan høre Pod Britannia i Apple Podcasts, Spotify eller på nettsiden britiskpolitikk.no, som står bak podkasten.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Om Pod Britannia

I Pod Britannia snakker vi om temaer som er viktige for å forstå britisk politikk og kultur. Bak podcasten står nettstedet britiskpolitikk.no, som drives av journalist Trine Andersen, førstelektor ved UiA Erik Mustad og førstelektor ved UiO Øivind Bratberg. I podcastene tar vi opp et bredt spekter av temaer, fra dagsaktuell politikk og kultur til historiske hendelser og portretter. Du finner podcasten på Itunes - og Spotify - samt på vårt nettsted. Alle episoder ligger også ute på Acast.

Powered by Labrador CMS