Denne artikkelen er produsert og finansiert av NOKUT - les mer

NOKUT-podden tar opp temaer fra høyere utdanning.

Tips for et godt faglig fellesskap for ansatte og studenter

PODCAST: Representanter fra Westerdals Institutt for film og media ved Høyskolen Kristiania deler sine erfaringer fra studiet der det faglige fellesskapet blir til gjennom kreativ problemløsning, veiledet gruppearbeid og en delt entusiasme for faget.

Å skape et godt faglig fellesskap er ofte vanskeligere enn å skape et godt sosialt fellesskap. Det viser tall fra Studiebarometeret som er NOKUTs årlige spørreundersøkelse til norske studenter.

I denne episoden av NOKUT-podden får Inger-Lise og Aslaug besøk av Alexander Kayiambakis og Gard Braskerud fra Westerdals Institutt for film og media ved Høyskolen Kristiania. De deler sine erfaringer med å skape et faglig fellesskap for ansatte og studenter.

– Vi er en gjeng med nerder som liker film. Tett oppfølging fra lærerne, med relevante forelesere fra bransjen er veldig bra for miljøet. Det er intenst og gøy, forteller tredjeårsstudent Gard.

Alexander Kayiambakis er førsteamanuensis ved instituttet. Han forteller at de jobber aktiv med å vise studentene bredden i fagmiljøet fra starten av.

– Underviserne våre har en sterk identitet knyttet til denne bransjen og et sterkt ønske om å hekte studentene tilbake til bransjen de kommer fra. Det tror jeg studentene setter pris på, sier Alexander.

I episoden kommer Gard og Alexander med tips til deg som vil skape et felles fagmiljø:

– Gjør hverdagen på skolen så realistisk som mulig. Få studentene til å føle at det de gjør, er relevant for arbeidslivet. Har man muligheter til å ha opptaksprøver, så ikke vær redd for å bruke slike grep.

– Jobb med å skape relasjoner både mellom både lærer-elev og elev-elev.

Hør hele podcasten her:

Powered by Labrador CMS