En notis fra Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse - les mer.

Knut Engedal er redaktør for den nye læreboka Alderspsykiatri, som han også var for den første læreboka om temaet i 2000.
Knut Engedal er redaktør for den nye læreboka Alderspsykiatri, som han også var for den første læreboka om temaet i 2000.

Redaktør av ny bok om alderspsykiatri:
– Det er faktisk slik at eldre kan drikke seg i hjel

Redaktør Knut Engedal har lang fartstid både innen alderspsykiatri og demens. Han har vært en sentral drivkraft for den nye læreboka som gir oversikt over utviklingen til alderspsykiatrien som fag, og forklarer hvordan alderspsykiatrien er organisert.

Knut Engedal trekker spesielt frem temaet rus blant eldre.

– Vi må få dette ut av skapet. Helsepersonell er alt for redde for å ta opp drikking av alkohol med eldre siden de tenker at det ofte kan oppstå konfrontasjoner. Det er faktisk slik at eldre kan drikke seg i hjel. Og piller blandet med alkohol er en svært dårlig kombinasjon. I boka finnes det verktøy til hvordan helsepersonell kan kommunisere med eldre om dette, sier han.

Forfatterne beskriver utredning og diagnostikk av psykiske lidelser hos eldre, og hvordan lidelsene kan forebygges og behandles.

– Vi trengte en ny lærebok som kan sette status for fagfeltet, og som kan holde faget levende. Jeg var eneste forfatter for den første læreboka i alderspsykiatri, som kom i 2000, og sånn sett så kan man vel si at jeg nå avslutter karrieren med denne boka, sier Engedal, som er seniorforsker i Aldring og helse.

Boka er skrevet for studenter og helsepersonell med bachelorgrad innenfor helse- og sosialfaglige utdanninger, samt psykologer og leger som jobber i det alderspsykiatriske fagfeltet. Marit Tveito, fagsjef i alderspsykiatri i Aldring og helse, er medredaktør.

Les mer om den nye boka på nettsidene til Aldring og helse

Powered by Labrador CMS