Johansen er professor ved UiT Norges arktiske universitet og globalt anerkjent som en pioner på sitt fagfelt.

Terje Johansen får Kong Olav Vs kreft­forsknings­pris

Forsker Terje Johansen tildeles den prestisjefylte kreftforskningsprisen, Kong Olav Vs kreftforskningspris. Han mottar en million kroner for sin forskning.

– Det er en enorm, litt overveldende ære, for meg og for forskningsgruppen min. Dette gir oss ytterligere motivasjon til å stå på videre, sier Terje Johansen.

Kreftforeningen, som deler ut prisen, skriver i en pressemelding at Johansen mottar prisen for din verdensledende forskning på hvordan cellene våre kvitter seg med «søppel».

Johansen er professor ved UiT Norges arktiske universitet og globalt anerkjent som en pioner på sitt fagfelt, som kalles selektiv autofagi, ifølge Kreftforeningen.

– Han er en av verdens mest siterte forskere i vitenskapelige tidsskrifter, og det med god grunn. Hans banebrytende oppdagelser av sammenhengen mellom kreft og cellenes kildesortering vil få stor betydning for pasientene, sier Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross.

Hvert år siden 1992 har Kreftforeningen hedret en forsker som i særlig grad har fremmet kvaliteten på norsk kreftforskning.

Få med deg ny forskning

Powered by Labrador CMS