I dag er det kun spesialister på sykehus som kan skrive ut resepter på de sterkeste cannabis-produktene, og det etter godkjenning fra Legemiddelverket. Venstre ønsker at det skal bli lettere å få resept.

Venstre vil finansiere forskning på bruk av cannabis som medisin

Venstre vil gjøre det lettere for pasienter å få skrevet ut cannabis som medisin. Partiet vil også etablere et marked for og produksjon av cannabis i Norge.

– For Venstre er det viktig å motvirke selvmedisinering og slå beina under det illegale markedet gjennom å finansiere forskning på bruk av cannabis som medisin og etablere et regelverk og marked for innenlandsk produksjon, heter det i en uttalelse som ble vedtatt på partiets landsmøte lørdag.

I uttalelsen slås det fast at «Det er lav risiko for utvidet bruk, samtidig som enkeltmennesker kan ha stor helsemessig gevinst av det.»

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Partiet ønsker også at Norge bidrar med utvikling og innhenting kunnskap om bruk av cannabis som medisin, og at det startes et nasjonalt pilotprosjekt hvor alle leger med rett til å skrive ut B-preparater (vanedannende medisiner) får rett til å skrive ut resept på de mest effektive cannabis-medisinene.

I dag er det kun spesialister på sykehus som kan skrive ut resepter på de sterkeste cannabis-produktene, og det etter godkjenning fra Legemiddelverket.

To mildere produkter kan skrives ut til enkelte pasientgrupper.

Venstre skal senere lørdag ta stilling til et forslag om å la kommuner starte prøveprosjekter med regulert salg av cannabis.

Fra før av har Venstre vedtatt følgende formulering i sitt valgprogram:

– Når det gjelder cannabis, mener vi at det foreligger nok internasjonal kunnskap og erfaringer fra andre land til at fordelene for samfunnet ved en regulert omsetning synes å oppveie ulempene.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS