Keiserpingvinene lever i avsidesliggende og værutsatte områder ved kysten av Antarktis, og forskere bruker derfor satellitter og ser etter spor av guano når de leter etter nye kolonier.

Ny keiser­pingvinkoloni oppdaget i Antarktis

Overvåkingssatellitter og avføring på isen har hjulpet britiske forskere med å finne en ny koloni med keiserpingviner i Vest-Antarktis.

Dette er den 66. kjente kolonien med verdens største pingvinart, skriver nyhetsbyrået PA. Forskere ved British Antarctic Survey (BAS) kunngjorde nyheten på den internasjonale pingvindagen, fredag 20. januar.

Oppdagelsen startet med satellittbilder fra EUs Copernicus og amerikanske Maxar. Pingvinenes avføring, guano, lager brune flekker som er lette å se mot den hvite isen. Forskerne gleder seg over funnet og anslår at det er rundt 500 pingviner i den nyoppdagede kolonien.

– Men selv om dette er gode nyheter, så er denne kolonien liten – i likhet med flere andre som er oppdaget nylig – og den ligger i et område som er berørt av tap av sjøis i det siste, sier Peter Fretwell som er hovedforfatter av studien bak funnet.

Den nyoppdagede kolonien ligger ved Verleger Point ved kysten av Marie Byrd Land, drøyt 800 kilometer øst for Hvalbukta, som var Roald Amundsens base på hans sydpolekspedisjon.

Keiserpingvinen er den største av de 18 pingvinartene og er rundt 1,2 meter høy. Arten har status som nær truet og er avhengig av sjøis for å formere seg. De er vanskelige å studere fordi de holder til på avsidesliggende og værutsatte områder, der temperaturen kan falle til minus 60 grader, forteller forskerne.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS