Variant av fuglevirus oppdaget i USA

En variant av fugleinfluensa er blitt oppdaget på en gård i USA. Sykdommen skal ikke være farlig for mennesker, men betyr at 12 000 kyllinger må destrueres.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sykdomsutbruddet i Kent County i delstaten Delawere skyldes et annet virus enn det som har skapt frykt i mange asiatiske land den siste tiden. Likevel ønsker myndighetene i Sør-Korea å være på den sikre siden, og landet har midlertidig forbudt import av kylling fra USA.

Den asiatiske fugleinfluensaen kan smitte fra fjærkre til mennesker, og 18 personer har så langt mistet livet på grunn av sykdommen. Problemet vil imidlertid bli langt større dersom viruset endrer seg, slik at det begynner å smitte også mellom mennesker.

Landbruksdepartementet i Kina opplyste lørdag at det er blitt oppdaget tre nye utbrudd av fuglesykdommen i provinsene Hubei, Henan og Jiangxi.

I Thailand forsøker myndighetene å overbevise folk om at det ikke er farlig å spise høns, så lenge kjøttet er godt stekt eller kokt. Lørdag ble det arrangert “Spis kylling-dag” i hovedstaden Bangkok, og statsminister Thaksin Shinawatra knøt på seg et forkle før han begynte å servere gratis egg og kylling til byens innbyggere.

(NTB)

Powered by Labrador CMS