Annonse

Utsikter til sunn innovasjon

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk matindustri opplever sterk konkurranse utenfra, og å øke konkurransekraften gjennom bærekraftig innovasjon er et viktig suksesskriterium

Gjennom Matprogrammet støtter Norges forskningsråd et utvalg av brukerstyrte innovasjonsprosjekter der industrien og forskningsmiljøene samarbeider. I år fikk ni prosjekter innviglet finansiering, og felles for de fleste av dem er målet om å utvikle sunnere produkter.

Helsefremmende satsninger i fokus
Innovasjoner der fokuset er å utvikle sunnere mat har høy prioritet både hos industrien, forskningsmiljøene og myndighetene.

– Mat og helse har lenge vært et sentral forskningsområde for Nofima, og det er derfor både gledelig og naturlig at vi bidrar i majoriteten av prosjektene som har fått støtte, sier Camilla Røsjø, divisjonsdirektør i matforskningsinstiuttet Nofima.

Blant prosjektene som har fått støtte, og der Nofima er deltar er:

  • Utviklingen av et nytt sunt matoljeprodukt for konsumentmarkedet. Dette prosjektet ledes av Norsk Matraps, som også står bak suksessen Odelia.
  • Saltreduksjon i næringsmiddelindustrien har Stabburet som prosjektleder
  • Forskningsinnovasjoner i norske gartneriprodukter skal ledes av Miljøgartneriet, som er et av Nordens største gartnerier og satser på bærekraftige og miljøvennlige produkter.
  • Norske grønnsaker som er egnet til sous vide-produkter. Fjordland er prosjektleder.
  • Skånsom varmebehandling av landbruksbasert mat ledes av Rieber & Søn
  • Høytrykksprosessering for trygg, sunn og smakfull mat. Tine FoU-senteret er prosjektleder.
     

 

Powered by Labrador CMS