Far og sønn Lundervold sørger for at studenter får mer kunnskap om hva maskinlæring kan bety for helsefagene. (Foto: Ingrid Hagerup)

Nå kan studenter lære om kunstig intelligens og medisin

Ved Det medisinske fakultetet ved Universitetet i Bergen underviser far og sønn sammen for å avmystifisere hemmeligheten bak kunstig intelligens.

Førsteamanuensis Alexander Selvikvåg Lundervold gir sammen med sin far, lege og professor Arvid Lundervold, en innføring for medisin- og ingeniørstudenter.

I emnet Introduksjon til beregningsorientert medisin og biomedisinsk ingeniørfag får studentene lære hvordan kunstig intelligens kan benyttes i klinisk arbeid. De får lage sine egne intelligente systemer, og får blant annet i oppgave å bygge et system som analyserer helsejournaldata som beregner hvor lenge pasienter blir liggende på sykehus.

Kursholderne håper at kurset også kan bidra til økt fremtidig samarbeid mellom medisinere og ingeniører, til det beste for pasientene. Far og sønn Lundervold mener vi står overfor en revolusjon innen medisinsk dataanalyse. Tilgangen til enorme mengder helsedata kombinert med maskinlæring vil åpne dører for fremtidens pasientbehandling.

Les mer på nettsidene til UiB

Powered by Labrador CMS