Mars sett med romteleskopet Hubble. (Foto: NASA handout, Reuters)

NASA har gjort nye oppdagelser på Mars

NASA har gjort nye oppdagelser på Mars, og skal legge fram sine funn på en pressekonferanse mandag.

NASA har løst et av Mars’ mysterier, kunngjør den amerikanske romfartsorganisasjonen på sine nettsider. Men NASA vil ikke fortelle hva de har oppdaget før pressekonferansen, noe som har ført til en flom av spekulasjoner og spøkefulle forslag i sosiale medier.

Mange håper NASA vil kunngjøre et funn av levende organismer på planeten, noe som kanskje er lite sannsynlig. Enkelte Twitter-brukere har enda mer kreative forslag: Poteter? Marshmallows? Pyramider?

– Har dere funnet Mark Watney, spør Twitter-brukeren Kevin Beam. Watney er hovedpersonen i Andy Weirs bok «The Martian», som handler om en astronaut som blir etterlatt på Mars. En film med Matt Damon i rollen som astronauten har premiere om få dager.

Mandagens pressekonferanse vil sannsynligvis avsløre nye opplysninger som vil være viktige for forståelsen av vår nabo i verdensrommet. CNN skriver at NASA ved flere anledninger har kalt inn til pressekonferanser som dette når de har gjort spesielt interessante funn – forrige gang var i juli, da organisasjonen kunngjorde funnet av Kepler-452b, en fjern planet som ligner jorden.

Powered by Labrador CMS