- Te sunnere enn vann

Te er sunnere enn vann, hevder forskerne. Ikke uventet er de britiske.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Å drikke tre eller fire kopper te om dagen er minst like bra for helsa som å drikke mye vann, mener forskerne ved Kings College i London.

Te reduserer risikoen for hjerteanfall, beskytter mot tannråte og bakteriebelegg på tennene og bidrar også til å styrke beinbygningen.

Tidligere forskning har også tydet på at te kan forebygge kreft, melder BBC.

Ernæringsfysiologen Carrie Ruxton har ledet arbeidet med å fastslå teens helsebringende effekt, og presenterer resultatet i siste utgave av European Journal of Clinical Nutrition.

- Å drikke te er faktisk bedre for deg enn å drikke vann. Vann er i bunn og grunn bare erstatningsvæske. Te er væske som i tillegg inneholder antioksidanter som er bra, sier Ruxton.

Ruxton vil ikke være med på at te også kan ha skadevirkninger. Hun avviser at te i likhet med kaffe fungerer vanndrivende, og sier at kroppen vil få tilført mer væske enn den mister, uansett hvor sterkt man brygger.

Te kan imidlertid svekke kroppens evne til å ta opp jern fra maten, og mennesker som lider av jernmangel bør derfor ikke drikke te i forbindelse med måltider, medgir den britiske ernæringsfysiologen.

(NTB)

Powered by Labrador CMS