Annonse

Svalbardforskningens kinderegg

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er en ny versjon av RiS lansert – den uunnværlige databasen for alle som skal forske på Svalbard. Her er alt du trenger samlet på ett sted, melder Forskningsrådet.

Det har tatt noen år og investeringer i millionklassen, men endelig er den klar: Den nye versjonen av databasen Research in Svalbard (RiS), der alle som skal forske på Svalbard skal registrere sine prosjekter.

– Nye RiS er portalen for alle som vil drive med forskning på Svalbard. Her er alt samlet på ett sted – og alt er digitalt, sier Kirsten Broch Mathisen, spesialrådgiver i Forskningsrådet og leder for Svalbard Science Forum (SSF).

– Dette er helt klart en forbedring av den eksisterende databasen. For det første har vi jobbet mye med å gjøre den langt mer brukervennlig, slik at selve utfyllingen blir enklere. For det andre har vi den opplagte fordelen med at flere søknadsskjemaer heretter ligger samlet i RiS. Tidligere måtte forskere som ville gjøre feltarbeid på Svalbard gjennom den samme utfyllingsprosessen opptil tre ganger – til RiS, til Sysselmannen og eventuelt også til forskningsstasjonen, hvis de planla opphold i Ny-Ålesund. Nå holder det å fylle ut informasjon om prosjektet én gang, påpeker Broch Mathisen.

Hun legger til at informasjon om prosjekter som er registrert i databasen før den nye versjonen ble lansert, selvfølgelig er med videre i den nye versjonen av databasen. Det eneste man trenger å gjøre, er å resette passordet sitt ved første gangs innlogging i nye RiS.

Powered by Labrador CMS