Annonse

Stort behov for reiselivsforskning

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskningsrådet har de siste fem årene finansiert 119 prosjekter om reiseliv. Et av de største pågår nå, og har blant annet som mål å forbedre kompetansedelingen og utvikle og ta i bruk nye modeller for organisering av arbeidskraft.

De siste fem årene er det gitt 273 millioner kroner til prosjekter innen reiselivsforskning.

– Mesteparten av midlene Forskningsrådet gir til reiseliv, er basisbevilgninger til institusjonene, særlig primærnæringsinstitusjoner som Norsk institutt for landbruksforskning og Universitetet i Ås, forteller Tina Rebecca Hov-Gylthe i Forskningsrådet. Hun er hovedansvarlig for satsingen Kunnskapsgrunnlaget for Reiselivspolitikken (REISEPOL), som er Forskningsrådets eneste nasjonale satsing på reiseliv. I tillegg jobber hun for Bærekraftig verdiskaping i mat- og biobaserte næringer (BIONÆR) og med det EU-finansierte forskningsnettverket ERA-NET Marine Biotechnology.

Forskningsrådet støtter 32 prosjekter om reiseliv som pågår nå. Et av de største prosjektene, kalt REISEPOL-prosjektet, har som hovedmål å styrke konkurransekraften til norsk reiseliv ved å skaffe forskningsbasert kunnskap som næringsaktørene kan ta i bruk.

– Det handler om å finne ut hvordan reiselivsbransjen kan øke innovasjonen, produktiviteten og attraktiviteten for å styrke sin konkurranseposisjon i et internasjonalt marked, forteller Hov-Gylthe.

Prosjektet startet i mai 2013 og skal vare til 2016. Det drives ved Høgskolen i Buskerud og har med seg nesten alle de store norske reiselivsoperatørene, totalt 19 stykker. Prosjektet skal blant annet se på kunnskapsdeling og organisering av arbeidskraft, framtidsscenarioer, teste digitale måter for egenpakkede løsninger på nett og se på markedsføringen. Prosjektet er tildelt 15 millioner kroner fra REISEPOL.

Powered by Labrador CMS