Annonse

Snakket neandertalerne?

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskere mener de kan spore evnen til å snakke tilbake til den siste felles stamfaren til både neandertalerne og moderne mennesker.

Opprinnelig antok vitenskapsfolk at våre nærmeste slektninger var svært primitive, men nyere forskning – spesielt på DNA – har antydet at neandertaler og mennesker slett ikke var så forskjellige.

Etter å ha sammenfattet mye av forskningsmaterialet om våre søskenbarn i historien, konkluderer forskere fra Max Planck Institute med at språk trolig er en gammel evne som også fantes hos de to menneskeartenes felles forfar, for en halv million år siden.

Forskerne mener det er sannsynlig at språket har utviklet seg sakte, igjennom gradvise endringer av både biologien og kulturen. Det strider imidlertid mot gjeldende ideer om at noen få dramatiske mutasjoner plutselig gjorde tale mulig.

En spennende tanke er at mennesker og neandertalere antagelig hadde kontakt med hverandre lenge etter at de ble ulike arter, mener forskerne. Kanskje har vi fortsatt rester av neandertalsk i språket vårt i dag? (forskning.no/is)

Powered by Labrador CMS