Bemidlede berter vil ha pene partnere

Opp igjennom historien har damene danset rundt menn med penger og makt, uansett hvordan karen så ut. Ny forskning tyder på at de dagene er forbi.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er vel noe alle vet! Menn velger vakre damer, mens jentene faller for velstående fyrer.

Denne oppfattningen har støtte i tydelige resultater fra tidligere undersøkelser. Men nå ser det ut til at situasjonen er i ferd med å endre seg, melder New Scientist.

Mens gutta stort sett holder seg til sine vante preferanser, virker det som om smaken til jentene forandrer seg i takt med størrelsen på lønningsslippen. Når damene blir finansielt uavhengige, velger de heller pene menn.

Spørreundersøkelse

Det er Fhionna Moore og kollegaene hennes fra University of St Andrews som har kommet fram til den noe kontroversielle konklusjonen. De analyserte resultatene av en spørreundersøkelse blant 1851 heteroseksuelle jenter mellom 18 og 35, skriver New Scientist.

Da viste det seg altså at damer som hadde liten kontroll over sin egen økonomi syntes mennenes lommebøker var viktigere enn utseende. Damer med en anstendig inntekt var heller ute etter en smukkas.

For 50 år siden opplevde jentene mye større økonomiske begrensninger, mener Moore.

- Det er denne forandringen i historiske begrensninger som jeg tror har påvirket valget av partner, sier hun.

Hvorvidt forholdene ser likedan ut i praksis er så klart en helt annen sak. Det må nok en god del forskning til før vi kan være sikre på at damene faktisk dumper penger for utseende når det virkelig gjelder.

Og hvis det stemmer?

Vel. Skal man dømme etter økningen i salget av skjønnhetsprodukter for herrer, skulle man nesten tro at våre bedre halvdeler allerede var i ferd med å tilpasse seg situasjonen.

Referanse:

Rapporten blir publisert i Evolution and Human Behavior.

Lenke:

New Scientist: Why women are changing their minds about men

Powered by Labrador CMS