Fløtt deg, Fido!

Når det blir barn i familien, skyves hårete følgesvenner ut av rampelyset, ifølge ny studie. Mer alenetid og sjeldnere legeturer kan bli følgene for bikkje og pus.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

(Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no)

Hvor ofte katter ble tatt med til dyrlegen var den eneste faktoren i studien som så ut til å være upåvirket av det å ha barn.

Funnene ble presentert på det nylige årsmøtet i American Sociological Society, og tyder på at Fido og Mons daler i prioritet når babyen gjør inntog.

- Folk med barn tilbrakte mindre tid med dyra og tok dem sjeldnere til veterinæren, sier sosiolog David Blouin til nettmagasinet Livescience.

Han og kollegaene ved Indiana University South Bend spurte 600 mennesker i delstaten om hvor mye tid de brukte på kjæledyret sitt, hva de gjorde sammen,og hvor ofte hund og katt fikk medisinsk tilsyn.

Ikke lenger babyen

Ifølge Blouin endret dyreeierene ofte syn på kjæledeggen etter barnefødselen.

De som før hadde tildelt den rollen som husholdningens barn, følte det plutselig annerledes etter at menneskebabyen hadde tatt over plassen i sofaen.

Holdningsendringen kan være noe av forklaringen på hvorfor de som har barn tilbringer mindre tid med dyret, enn de uten, tror forskeren.

- Noe av grunnen kan også være tid, penger og ressurser, sier han til nettmagasinet.

Klarer seg

Studien er imidlertid ikke grunn nok til å ta til tårene på de firbeintes vegne, mener forskerne.

Funnene tydet nemlig ikke på at barnefødsler førte til forsømmelse, ifølge Bouin.

Dessuten viste de at mange av dyra så ut til å gjenvinne sin posisjon som gullklump etterhvert som barna ble eldre.

Noen av eierne rapporterte til og med at de hadde fått et sterkere forhold til husholdningens medlemmer med værhår etter at menneskeungene forlot redet, ifølge Livescience.

Kilder:

Newborn Babies Steal Pets’ Spotlight. Artikkel fra Livescience. 15.august 2010

Powered by Labrador CMS