Forskernes romskip-teori er basert på objekts uventede økning i hastighet og bane da det reiste gjennom og til slutt ut av vårt solsystem i januar i år. (Illustrasjon: AuntSpray / Shutterstock / NTB scanpix)

Harvard-forskere: Sigarformet objekt kan ha vært utenomjordisk romskip

Et sigarformet objekt som i fjor ble observert i vårt solsystem, kan ha vært et utenomjordisk romskip sendt for å observere jorda, mener Harvard-forskere.

Objektet fikk kallenavnet «Oumuamua», som betyr «en budbringer fra en fjern fortid» på hawaiisk. Objektet ble først observert i oktober i fjor av teleskopet Pan-STARRS 1 på Hawaii.

Forskere har siden den gang forsøkt å forklare objektets uvanlige trekk og opprinnelse. Først trodde man det dreide seg om en komet, deretter en asteroide. Til slutt endte forskerne opp med et nytt begrep: «interstellare objekter».

Men forskere ved Harvard har nå lansert en alternativ teori, melder CNN.

I en studie argumenterer forskere ved Harvard Smithsonian Center for Astrophysics for at det lange mørkerøde objektet, som er ti ganger lenger enn det er bredt og som ble observert med en hastighet på 315.400 kilometer i timen, kan være av «kunstig opprinnelse».

– Oumuamua kan være en fullt fungerende sonde sendt med hensikt til jordas nærområder av en utenomjordisk sivilisasjon, skriver forskerne i studien, som er signert professor Abraham Loeb og Shmuel Bialy og sendt til Astrophysical Journal Letters for publisering.

Forskernes teori er basert på objekts uventede økning i hastighet og bane da det reiste gjennom og til slutt ut av vårt solsystem i januar i år.

Powered by Labrador CMS