Annonse

Palestinakonflikten: Forskningsbasert kunnskap

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En forelesningsserie  ved NTNU om konflikten mellom Israel og Palestina starter 2. september. Konflikten har pågått i mer enn et halvt århundre. Det ser ikke ut til å være noen ende på stridighetene. Vold avløses av vold. Angrep og represalier går nærmest i ett. Klager og anklager glir over i hverandre. Konflikten er dessverre den mest ”høyprofilerte” i dagens globale politiske virkelighet.

NTNU har en rolle å spille i denne konflikten. Propagandamaskineriet hos de involverte partene har i alle år gått på høygir. ”Fakta” har blitt slått i hjel av ”fakta”. Det er vanskelig å skape en konsistent, velbegrunnet og sammenhengende forståelse av feltet.

Media vil aldri være forumet for lange tanker og forskningsbaserte avveininger. Den grundige gjennomtenkningen er det universitetene som må ta ansvaret for. NTNUs bidrag er denne forelesningsserie som starter onsdag 2. september. 

Hvordan kan denne konflikten meningsfullt tolkes hvis en bygger på forskningsbasert kunnskap? Dette er et spørsmål som NTNU har akslet seg til å ta sitt naturlige samfunnsmessige ansvar for gjennom å organisere en forelesningsserie i høstsemesteret 2009. Hensikten med denne forelesningsserien er å gi rom for en bred faglig debatt om konflikten i Midtøsten. Forelesningsserien søker å bygge opp et bredt perspektiv på konflikten.

Powered by Labrador CMS