Annonse

Tidlig hovedmåltid ga større vekttap

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Når på dagen man spiser kan ha stor betydning for å gå ned i vekt, viser ny, internasjonal studie.

420 personer i Spania fulgte et vektreduksjonsprogram over tjue uker.

I Spania er lønsj ofte dagens hovedmåltid. Halvparten av gruppa spiste lønsj før klokka tre på ettermiddagen og den andre halvparten spiste etter klokka tre.

Førti prosent av det daglige kaloriinntaket var knyttet til dette måltidet.

De som spiste tidlig gikk mer ned i vekt enn de andre. Fordelingen av småmåltider utover dagen spilte ingen rolle.

De som spiste seint hadde i tillegg til lavere vekttap også lavere insulinfølsomhet, noe som kan være en risikofaktor for å utvikle diabetes.

Resultatet er korrigert for totalt kaloriinntak, fysisk aktivitet, søvn og andre faktorer, går det fram av en pressemelding fra Brigham and Women's Hospital i Boston, USA. (forskning.no/ar)

Powered by Labrador CMS