Universitetsrektor Ole Petter Ottersen er ikke imponert over det han kaller bortforklaringer fra innvandringsminister Sylvi Listhaug. (Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix)

– Vondt å høre på Listhaug

Rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo synes han ser et mønster i regjeringens misbruk av forskning.

– I forrige uke prøvde fiskeriminister Per Sandberg å instruere forskere, og nå ser vi at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug mistolker forskeres data. Ser vi et mønster i regjeringens misbruk av forskning? skriver Ottersen i sin blogg på universitetets nettsider.

Han skriver videre at den samme regjeringen som fortjenstfullt har signalisert høye ambisjoner for norsk forskning, nå synes å misbruke den samme forskningen.

– Sandbergs forsøk på å styre forskningen i retning av ønsket politikk var forstemmende. Listhaugs mistolkning av forskning er like alvorlig, mener universitetsrektoren.

Listhaug har fått kraftig kritikk fra forskere som mener hun misbruker forskningen deres i begrunnelsen for regjeringens forslag til asylinnstramninger. Selv tok hun ingen selvkritikk i NRKs Politisk kvarter torsdag morgen da hun svarte for måten hun har sammenholdt en forskningsrapport med sine egne betraktninger på.

– I Politisk kvarter i dag tidlig fikk Listhaug muligheten til å rette opp sin mistolkning. Denne muligheten brukte hun ikke. Det var simpelthen vondt å lytte til hennes bortforklaringer, skriver Ottersen.

Powered by Labrador CMS