Moods of Norway-gründerne Peder Børresen (t.v.) og Simen Staalnacke har slitt økonomisk, men bruker forskning som verktøy for omstilling. Her er de fotografert under visningen Moods of Norway SS15, der kolleksjoner for herrer, kvinner og sport ble vist fram i Oslo i fjor høst. (Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix)

Nytt fra akademia: Moods of Norway får penger til å forske

Det har gått trått økonomisk for gründerne i Moods of Norway i det siste. Nå er de blant 75 bedrifter som har fått penger til å forske på hvordan de skal møte utfordringene.

623 millioner kroner blir nå fordelt på 75 lovende, næringsrettede forskningsprosjekter i en ny tildeling fra programmet Brukerstyrt innovasjonsarena (BIA).

Refleks i moteklær

På listen over de heldige finner vi blant annet prosjektet Reflect your moods, med gründerne i Moods of Norway Peder Børresen og Simen Staalnacke i spissen. De har opplevd økonomisk motvind den siste tiden, men vil nå bruke forskning som verktøy for omstilling. Prosjektet går ut på å integrere refleks i moteklær. 

Andre prosjekter stiller spørsmål som: Hva kan møbelindustrien lære av bilindustrien? Hvordan kan kull bli grønt? Og hvordan kan dataspill brukes i produksjonen av aluminium?  Her er hele listen over tildelinger. 

Disse og mange andre viktige spørsmål skal næringslivet forske fram verdifulle svar på over de neste tre til fire årene, i samarbeid med forskningsinstitusjoner og næringslivsaktører fra inn- og utland.

Mest til helse

Over 20 prosent av midlene går til helserelaterte prosjekter, blant annet til utvikling av nye legemidler og medisinsk utstyr, og til integrering av IKT i behandlingstilbud. Flere av prosjektene følger opp strategien HelseOmsorg21.

Felles for flere av prosjektene er fokuset på bærekraftig og mer skånsom forvaltning av ressurser.

– Dette vil bidra til et grønt skifte i næringslivet og styrke konkurransekraften for norske bedrifter. Målet er at flere bruker forskning og utvikling for mer effektive prosesser, og avansert teknologi som reduserer miljøavtrykket. Tildelingen gir grunn til å være optimistisk på vegne av næringslivet, uttalte næringsminister Monica Mæland da tildelingen ble kjent i forrige uke.

Les hele saken på forskningsrådets nettsider. 

Powered by Labrador CMS