Annonse

Ny lederutdanning for restaurantbransjen

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Til høsten starter Universitetet i Stavanger Norges eneste studium i restaurantledelse. Årsstudiet skal gi økt lederkompetanse til en presset næring.
Reiselivsnæringene opplever et stadig strammere arbeidsmarked og trenger å rekruttere tusenvis av ansatte de nærmeste årene.

Økt kompetanse kan bidra til å rekruttere og holde på ansatte. Derfor starter Norsk hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger opp et nytt årsstudium i restaurantledelse til høsten. Utdanningen gir praktisk og teoretisk kunnskap som kvalifiserer for ulike ledelsesoppgaver i serveringsnæringen.

Restaurantbransjen har lenge etterlyst et slikt tilbud og resultatet som nå ligger klart er et samarbeid mellom arbeidslivet og UiS. NHO Reiseliv er blant aktørene som har støttet opprettelsen av studiet.

I tillegg til å være enestående rent faglig, sørger studiet for at helt nye grupper får tilgang til høyere utdanning. Her kan man nemlig også søke seg inn på bakgrunn av fagbrev. Det åpner døren for søkere med yrkesutdanning som kokk, institusjonskokk, servitør, resepsjonist, pølsemaker, baker, konditor eller lignende.

Powered by Labrador CMS