Washingtons guvernør Jay Inslee mottok første stikk av Moderna-vaksinen fredag denne uken.

Få allergisjokk etter Moderna-vaksinering

Alvorlige allergiske reaksjoner som følge av Modernas koronavaksine er sjeldne, ifølge studie fra USAs smitteverninstitutt.

Blant over fire millioner som har mottatt første dose av Moderna-vaksinen, har det blitt registrert ti tilfeller av allergisjokk, ifølge CDC. Undersøkelsen ble gjort mellom 21. desember og 10. januar.

– Basert på tidlig overvåking etter mottakelse av covid-19-vaksinen til Moderna ser det ut til å være sjelden, skriver helseinstituttet.

Blant de ti som fikk allergisjokk, var alle kvinner mellom 31 og 63 år, mens ni av dem hadde en forhistorie med allergiske reaksjoner. Det har også vært en overvekt av kvinner som har fått allergiske reaksjoner på Pfizer-vaksinen, noe forskere tror kan skyldes at flere kvinner har blitt vaksinert.

Ingen av tilfellene endte med dødsfall. CDC understreker at vaksinasjonssentre må ha tilgang på utstyr som kan behandle allergisjokk.

Det ble registrert 108 potensielle allergiske reaksjoner, mens seks av dem endte med sykehusinnleggelse.

Sammenlignet med Moderna-vaksinens 2,5 tilfeller av allergisk sjokk per en million vaksineringer, er det tallet for Pfizer-vaksinen ifølge en CDC-studie 11,1.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS