Per tirsdag ettermiddag er 73 pasienter under intensivbehandling, og 53 av disse er tilkoblet respirator, forteller Line Vold fra Folkehelseinstituttet (FHI) på den daglige pressekonferansen om koronavirus-situasjonen.

FHI: 6566 bekreftede smittetilfeller I Norge – 127 døde

Ifølge FHI er over 128 569 nordmenn nå testet for koronavirus i Norge. Av dem er 6566 bekreftet smittet.

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) opplyste på en pressekonferanse tirsdag at testingen nå vil bli trappet opp.

– Det er meldt om 78 nye tilfeller det siste døgnet, det kan henge sammen med at det har vært rolig i påsken og heng i innrapporteringen til oss. Det vil nok komme en justering i de tallene etter hvert, sier hun.

Snittalderen på dem som har fått påvist smitte, er 47 år. Vel halvparten, 51 prosent, er smittet i Norge, resten er smittet utenlands eller så er smittested ukjent. Det er like mange kvinner som menn som er smittet.

Vold opplyser at FHI til nå er varslet om 127 dødsfall, og snittalderen på de døde er 84 år. I alt 183 personer har vært eller er innlagt på intensivavdeling. Blant disse er snittalderen 72 år, og 76 prosent av dem er menn.

Per tirsdag ettermiddag er 73 pasienter under intensivbehandling, og 53 av disse er tilkoblet respirator.

Powered by Labrador CMS