– Dersom den har potensial til å bli godkjent, vil vaksinen etter hvert bli testet i stor skala, sier Danmarks helseminister Magnus Heunicke i en uttalelse.

Dansk korona­vaksine klar til å testes på mennesker

En koronavaksine som er utviklet av danske Statens Serum Institut (SSI), er nå klar til å bli testet på mennesker, opplyser det danske helsedepartementet.

Myndighetene har bevilget nærmere 19 millioner danske kroner, tilsvarende drøyt 27 norske millioner kroner, til den videre utviklingen.

– Dersom den har potensial til å bli godkjent, vil vaksinen etter hvert bli testet i stor skala, sier helseminister Magnus Heunicke i en uttalelse.

– Men uansett hva utfallet av testene blir, vil utvikling av en vaksine på SSI bidra til å styrke kunnskapen om covid-19. Det vil ruste oss bedre til en utvikling av fremtidige virusvaksiner mot fremtidige pandemier, sier han.

I de første kliniske testfasene vil det bli produsert et større antall av vaksinen. Dersom de øvrige testfasene blir vellykket, vil den til slutt bli evaluert av Det europeiske legemiddelbyrået (EMA). Kun dersom det foreligger tilstrekkelig dokumentasjon for effekt og sikkerhet, vil den til slutt bli godkjent som gyldig vaksine mot covid-19.

Nyheten kommer få dager etter at den amerikanske legemiddelgiganten Pfizer og tyske BioNTech kunngjorde at vaksinen de har jobbet med sammen, ser ut til å være vellykket. Tirsdag ble EU enige med legemiddelgigantene om en avtale som omfatter 200 millioner doser med opsjon på ytterligere 100 millioner.

Powered by Labrador CMS