Mari Holm Lønseth sitter kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget.

Høyre vil sikre penger til forskning på ekstremisme

Fredag fremmet Høyre et forslag i Stortinget der de ber regjeringen sikre finansieringen av Senteret for ekstremismeforskning (C-REX) etter 2026.

Flere av stipendiatene og postdoktorene avslutter sine treårige prosjekter fra neste høst, og uten ytterligere finansiering må senteret begynne med en gradvis nedbygging allerede fra slutten av 2024, skriver Forskerforum.

– C-REX må forberede seg på nedtrapping hvis de ikke får tydelige politiske signaler. Derfor håper vi resten av Stortinget er med på dette, sier Mari Holm Lønseth, representant for Høyre i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget.

Ifølge PST utgjør høyreekstremister og ekstreme islamister den største terrortrusselen i Norge, og de vurderer det som «mulig» at disse gruppene kan forsøke å begå terrorhandlinger. Høyre mener derfor det er viktig å forske på forebygging, skriver forumet.

– Vi kommer ikke med et forslag om et gitt kronebeløp, men vi foreslår viderefinansiering ettersom perioden nærmer seg slutten, sier Lønseth.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS