Annonse

Nofima får sjømatprofessor

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetet i Wageningen i Nederland har utnevnt Nofima-forskeren Joop Luten til professor i sjømat. Luten vil lede universitetets forskning på sammenhengen mellom hva fisken spiser og hvor sunt og attraktivt sluttproduktet blir for forbrukerne.

- Dette er en skikkelig fjær i hatten for Nofima og norsk forskning. Universitetet i Wageningen er svært anerkjent og er rangert høyt blant europeiske universiteter. Vi tror at denne utnevnelsen vil få stor betydning for Nofimas sjømatforskning og for våre muligheter til å øke vår deltakelse i den internasjonale forskningen ytterligere, sier Øyvind Fylling-Jensen, konsernsjef i Nofima.

Universitetet i Wageningen sier i sin pressemelding at professor Luten vil fokusere på forholdet mellom produksjon av fisk, primært innenfor akvakultur, og markedets krav til ferskhet, næringsinnhold og kvalitet. Dette skal skje gjennom innovativ markeds- og forbrukerforskning.

Luten skal kombinere sin stilling ved Universitetet i Wageningen med forskerstillingen i Nofima i Tromsø.

Joop Luten kommer opprinnelig fra Nederland, hvor han tok en doktorgrad ved Universitetet i Utrecht i 1977. Han har vært forsker ved tidligere Fiskeriforskning, nå Nofima, siden 2003, og har ledet flere internasjonale prosjekt og publisert en rekke artikler i høyt ansette tidsskrifter. Hans vitenskapelige interesser har spesielt vært fokusert på teknologi og ernæring, viktigheten av sjømat til forbrukerne samt fokus på hele verdikjeden – både innen tradisjonelle fiskerier og akvakultur.

Bilde: Joop Luten (Foto: Frank Gregersen/Nofima)

Powered by Labrador CMS