Annonse

Millionbeløp til kreftforskning i Tromsø

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Gleden er stor nå når 1,3 millioner kroner fra Aakre-stiftelsen blir fordelt på kreftforskning ved Det helsevitenskapelige fakultet, ved Norges arktiske universitet (UiT). Det står på universitetets nettsider.

– Det er bare å takke, vi får ikke penger hver dag, smiler kreftforsker Espen Åberg ved Institutt for farmasi, UiT.

Nylig fikk forskningsgruppa han er med i 100.000 kroner fra Erna og Olav Aakres stiftelse, som til sammen ga 1,3 millioner kroner til kreftforskning ved UiT.

Den ferske kapitalen skal blant annet gå til et svært aktuelt forskningsprosjekt, for Åberg og hans team forsker på noe som er høyt prioritert for tiden: Pasienttilpasset kreftbehandling.

Årets Krafttak mot kreft, i regi av Kreftforeningen, hadde dette som tema, og Åberg forteller at forskningsmiljøet han er en del av i Tromsø er lite, men effektivt.

Han og forskningsgruppeleder Ole Morten Seternes er nemlig blitt en del av et stort nasjonalt samarbeid, kalt Norwegian Cancer Genomics Consortium (NCGC).

Ifølge NCGC er pasienttilpasset behandling svært viktig. Vi har alle en unik sammensetning av arvelige varianter av gener som påvirker hvordan kroppen omsetter og reagerer på kreftbehandlingen, samt hvilke sen- og bivirkninger vi kan få av den. Disse forskjellene påvirker også hvordan den enkelte kreftsvulst responderer på behandlingen.

Powered by Labrador CMS