Annonse

Miljøtester norske matprodukter

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvor miljøvennlig er produksjonen av norsk mat? Gjennom et stort prosjekt skal Bioforsk kartlegge miljø og ressursbruk langs hele produksjonslinja for et utvalg produkter.

En LCA-analyse vil sammenligne driftsformer og produksjonsmetoder, som igjen kan brukes for å få en mer miljøeffektiv produksjon.

- Dette er den mest omfattende LCA-analysen på matvarer i Norden, sier forskningsleder Audun Korsæth ved Bioforsk Øst Apelsvoll.

Han leder prosjektet som startet i april, og her skal forskerne følge det enkelte produkt gjennom “livssyklusen”. Alle bidragspostene fra råstoff til butikk vil bli studert for utvalgte brødtyper, meieri og storfekjøttprodukter. Hensikten er å dokumentere summen av miljøeffektene langs ei produksjonslinje, inkludert drivhusgasser.

Powered by Labrador CMS