Annonse

Mer å hente i Kina, USA og Canada

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskningsrådet meisler ut en ny landstrategi, skriver Universitetsavisa.

Radaren rettes særlig mot Kina, men også USA og Canada. En fersk rapport viser at både kinesere og canadiere er mer interessert i å samarbeide med Norge om forskning, enn omvendt.

Forskere ved NTNU sampubliserer fortsatt mest med amerikanske kolleger, men rådes til å rette radaren enda sterkere mot Kina. Kineserne fosser fram og tar snart over USAs rolle som verdens største produsent av vitenskapelige artikler. Det kommer fram i analysen av norske forskeres samarbeid med kolleger i 57 land som ble presentert tidligere i vinter.

- Kina er store, men på kvalitet kun viktig på noen områder. Derfor er USA og de andre landene i Forskningsrådets nye Landpolicy viktige, understreker Kristi Agerup, som er prosjektleder for landstrategien som nå meisles ut.

Hun sier den store analysen viser grunnlag for et mye mer omfattende forskningssamarbeid, både med Kina og Canada enn det som er tatt ut. På forskernivå er interessen for sampublisering med Norge stor fra begge land - og større enn interessen den andre veien

I tillegg til hav og akvakultur, trekker rapporten fram arktisk forskning, klima, nye materialer og nanoteknologi som naturlige norsk-kinesiske samarbeidsfelt.

 

Powered by Labrador CMS