Menn syter mest over influensa

Det er uklart om influensa rammer kvinner hardere enn menn - eller omvendt. Men én ting er på det rene: Mannfolkene er de verste til å beklage seg.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Og ikke bare syter og klager de mest. Gutta er også mer borte fra jobben og bruker mer penger på influensamedisiner enn jentene, viser en undersøkelse som ble offentliggjort i det britiske mannfolkbladet (!) Nuts mandag.

I undersøkelsen blant 2.000 britiske menn og kvinner sier 64 prosent av mennene at de ble rammet av en virusinfeksjon sist vinter. Bare 45 prosent av kvinnene klaget over at de hadde vært igjennom en tilsvarende sykdom.

Sofabønder

Mennene blir ikke bare lettere smittet - sier de selv - av influensa, de bruker også lengre tid på å bli friske. Mannfolkene holdt i snitt senga (eller sofaen) i tre dager når de følte seg syke, mens kvinnene greide seg med halvannen dag.

Mennene kjøpte også oftere medisiner enn kvinnene, og de brukte mer penger på alskens remedier. Deres utgifter til influensamedisin lå i gjennomsnitt på 18,34 pund eller 223 kroner, mens kvinnene syntes 12,03 pund eller 146 kroner fikk holde.

November er for øvrig den verste måneden for «mannfluensa», som Nuts nå har døpt sykdommen.

Fire av fem britiske mannfolk tror det lureste man kan gjøre når man blir syk, er å krype under dyna og vente på å bli bedre, mens to tredeler av damene mener den beste medisinen er å holde seg aktiv.

Pigger

Profesjonelle medisinere tror mest på å forebygge, og amerikanske forskere mener overtrekk med mikroskopiske pigger kan holde utsatte overflater frie for influensavirus og andre smittestoffer.

Smittestoffene blir rett og slett spiddet og flerret opp, sier Alexander Klibanov og hans kolleger ved eliteuniversitetet Massachusetts Institute of Technology.

De har testet teorien i praksis i sine laboratorier, ifølge det amerikanske vitenskapsakademiets tidsskrift PNAS. Etter noen få minutter var alle virus og bakterier som ble utsatt for testen, ødelagt.

Oppdagelsen kan bli nyttig først og fremst i operasjonssaler og andre lokaler som må holdes så rene som overhodet mulig. Til nå har kjemikalier, høyt trykk og sterk varme vært brukt til å desinfisere medisinske lokaler og kirurgiske instrumenter.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS