Annonse

Minivannbakkels smaker like godt etter fire uker

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Overflaten på minivannbakkels blir mer intens i fargene når de er lagret i fire uker. Kakene blir mindre saftige og det lukter mindre av dem.

Vannbakkelsene smaker litt mindre av egg og litt mer bittert jo lengre de lagres, men forskjellene er så små at de knapt er merkbare for oss vanlige forbrukere.

Det er de derimot for det sensoriske panelet hos matforskningsinstituttet Nofima. I panelet sitter dommere med noen av landets mest følsomme sanseapparater.

Panelet har vurdert hvordan utseende, smak, lukt og konsistens endrer seg hos minivannbakkels som har vært lagret fra null dager til drøyt fire uker.

De har smakt seg fram til at lagring ikke nødvendigvis har negativ effekt på hverken smak, lukt eller konsistens. De egenskapene som endret seg i løpet av smakingen, endret seg dessuten i tråd med forventningene. (forskning.no/et)

Powered by Labrador CMS