Annonse

Mer vitamintilskudd i mat og drikke

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan tilsettes større mengder av flere vitaminer og kalsium i beriket mat, uten at man overskrider det øvre akseptable inntaksnivået, konkluderer Vitenskapskomiteen for mattrygghet.

Ny kunnskap om norske kostholdsvaner var bakgrunnen for at modellen var moden for en oppdatering.

Inntaket av beriket mat og drikke er lavt i Norge – faktisk langt lavere enn det myndighetene tidligere trodde det ville bli. Derfor anser Vitenskapskomiteen at andelen av næringsstoffer som tilsettes, kan justeres opp.

Det betyr at blant annet at innholdet kan økes med vitamin D, vitamin E, tiamin, riboflavin, niacin, folat, vitamin B12, vitamin C og kalsium.

Noen vitaminer og næringsstoffer får vi imidlertid i oss nok av. Det vil fortsatt ikke kunne tilsettes vitamin A, betakaroten eller magnesium, jern, sink og kopper i mat eller drikke. (NTB)

Powered by Labrador CMS