Annonse
Colorbox

Helsefarlige grønnsaker kan havne på middagsbordet

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele 70 prosent av importørene av ferske grønnsaker tar aldri prøver av maten for å forsikre seg om at den ikke er smittet av helsefarlige bakterier, virus eller parasitter.

Mange stoler bare på et stykke papir de får fra sine underleverandører i utlandet.

Mattilsynet har undersøkt 30 importører av ferske grønnsaker. De har avdekket at mange ikke har god nok kjennskap til hva et smittestoff er. De har ofte kjennskap til plantevernmidler, men vet lite om bakterier.

Under prosjektet tok Mattilsynet også prøver. 9 prosent hadde så store mengder helseskadelige bakterier at de ble trukket fra markedet.

Det var særlig risiko knyttet til smittestoffer i bladgrønnsaker og krydderurter importert fra land utenfor EU, men det er også en viss risiko til import av slike produkter fra varmere land innenfor EU. (forskning.no/SEJ)

Powered by Labrador CMS