Annonse

Salt-eksperter spiste for mye salt

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv fagfolkene som gir råd om sunt saltinntak spiser alt for mye salt, ifølge en nederlandsk studie. Forskere fra University of Amsterdam gjorde en undersøkelse av kantinematen der kostholdsekspertene jobbet, og konkluderte med at et varmt lunsjmåltid inneholdt hele sju gram salt. Samtidig anbefalte fagfolkene et daglig inntak på bare seks gram.

63 prosent av ekspertene oppgav at de vanligvis spiste den varme kantinematen, i tillegg til en varm rett til middag. Forskerne regnet ut at det daglige saltinntaket til fagfolkene gjennomsnittlig lå på 15,4 gram – 9,4 gram over anbefalingene.

Dette understreker behovet for å fjerne unntaket som gjør at restauranter og kantiner ikke trenger å oppgi næringsinnholdet i maten, mener forskerne. (forskning.no/is)

 

Powered by Labrador CMS