For mye grønn te?

Grønn te er bra, men for store doser er ikke bra for kroppen! Da kan stoffene i teen som normalt reduserer risikoen for hjertesykdom og kreft, skade lever og nyrer.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Grønn te inneholder polyfenoler, og disse stoffene er kjent som svært gode mot utvikling av hjertesykdom og kreft. Men bare hvis man drikker den i moderate mengder. For stort inntak kan føre til leverforgiftning, skriver New Scientist.

10 små kopper

Artikkelen viser til en studie om grønn te publisert i Chemical Research in Toxicology, og som er gjort ved Rutgers State University of New Jersey. Leder for studien, dr. Chung Yang anbefaler folk å ikke drikke mer enn 10 små kopper med grønn te per dag for å forhindre lever- og nyreskader. - Grønn te i små mengder er ikke farlig, men folk som også tar tilskudd basert på grønn te, kan få i seg mer enn 50 ganger så mye polyfenoler som det normalt er i én kopp, sier han.

Døde

I studien ga man gnagere og hunder store mengder polyfenoler, og de døde av leverforgiftning. Dr. Yang fant at også mennesker har pådratt seg leverforgiftning etter å ta drukket store mengder av grønn te samtidig som de har tatt vitamintilskudd med polyfenoler.

Ble bedre

Den gode nyheten er imidlertid at personene som pådro seg leverforgiftning fordi de fikk i seg for mye polyfenoler, ble bedre dra de sluttet å ta tablettene. De som startet med tilskuddet igjen, fikk raskt samme symptomer på nytt.

Kilde: New Scientists, mai 2007

Powered by Labrador CMS