Annonse

Landbruket dobbelt så produktivt

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver bonde i Norge produserer i dag nær dobbelt så mye melk, kjøtt, korn og grønnsaker per årsverk som ved inngangen til 1990-tallet, viser en ny rapport fra Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF).

Produktivitetsøkningen på 98 prosent siden 1990 samsvarer med tilsvarende tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), melder Nationen.

NILF-rapporten om produktivitetsutviklingen i norsk jordbruk 1990-2009 viser at totalproduksjonen i landbruket har vært stabil eller svakt økende i perioden.

– Det har blitt færre bønder, og hver bonde produserer langt mer på samme tid som før. Det ser vi igjen på arbeidsproduktiviteten, sier forsker Agnar Hegernes.

Produktiviteten har økt mer enn for andre deler av norsk næringsliv. (©NTB)

(Foto: Colourbox.no)

Powered by Labrador CMS