«Livets dans» er et av 232 Edvard Munch-verkene som nå er tilgjengelig i Nasjonalmuseets nettgalleri. (Foto: Børre Høstland, Nasjonalmuseet)

33 000 kunstverk blir tilgjengelige på nettet

Nasjonalmuseet i Oslo lanserer nettgalleri der 33 000 kunstverk kan lastes ned.

Nasjonalmuseets nettpresentasjon er den første i sitt slag i Skandinavia, skriver Aftenposten. Drøyt 33 000 av museets 300 000 kunstverk legges ut på museets nettside. Basen vil oppdateres og utvides kontinuerlig. Kunstverkene presenteres sammen med biografier, andre tekster, lyd og fritt nedlastbare bildefiler.

– Å lage relevante utstillinger og gjøre kunsten tilgjengelig er det viktigste vi gjør for det norske samfunnet, sier direktør Audun Eckhoff til avisen.

Museet har besluttet å gi alle fotofiler en såkalt fri, ikke-kommersiell lisens som gjør at bildene kan lastes ned og fritt brukes til ikke-kommersielle formål. For eksempel er alle de 232 Edvard Munch-verkene nå fritt tilgjengelige etter at opphavsretten til kunstnerens verk bortfalt 1. januar i år. I tillegg er en rekke av museets høydepunkter nypublisert i høy oppløsning og gjort tilgjengelige i nettsamlingen.

Powered by Labrador CMS