Annonse

Korallforskning i Møre og Romsdal

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Koraller er levende organismer som er spesielt sårbare for ulike miljøpåvirkninger. Et middels stort oppdrettsanlegg kan daglig slippe ut opptil 3 tonn organisk materiale til omliggende vannmasser. Nedslamming i form av fôrrester og avføring kan ha en negativ påvirkning på koraller i nærheten av anlegget.

Miljømyndighetene har lite kunnskap om forholdet mellom koraller og oppdrettsanlegg, og har derfor lagt betydelig vekt på føre-var-prinsippet.

– Vi ønsket å finne en mer hensiktsmessig tilnæring til problemstillingen og har gjennom vårt prosjekt «Interaksjoner mellom kaldtvannskoraller og intensivt oppdrett» kommet fram til en metode for å vurdere ventet påvirkning et oppdrettsanlegg kan ha på koraller, sier marinbiolog Sigfrid Tangen.

Hun er trainee i programmet Kom Trainee i Møre og Romsdal. Det er et tredelt program hvor hun gjennom to år arbeider i tre ulike virksomheter. Korall-prosjektet ble gjennomført mens hun var trainee i Møreforskning. Prosjektet sammenfatter eksisterende kunnskap om koraller og forventet påvirkning fra oppdrettsanlegg. Prosjektet tar blant annet for seg korallforekomster på Nordmøre. Tangen og hennes kollegaer brukte ROV (fjernstyrt undervannsfartøy med kamera) for å lete etter korallene.

Powered by Labrador CMS