Annonse

Hvorfor velger vi mat som vi gjør?

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I ett år framover skal UMB-forskerne Gro V. Amdam og Bjørg T. Egelandsdal lede arbeidet om hva som påvirker våre matvalg.

I dag er overspising eller inntak av feil mat en stor global utfordring. De valgene vi gjør når vi skal plukke fra butikkhyllene hva vi vil spise, påvirkes av blant annet familie, venner, media og markedsføring.

De til sammen 31 norske og internasjonale forskere som deltar i prosjektet, skal se nærmere på hvordan det sosiale og fysiske miljøet påvirker folks matvalg gjennom hele livsløpet – fra barnet er i mors mage og livet ut.

Videre vil prosjektet se på hvordan disse matvalgene i ulike livsfaser påvirker folks helse. Målet er å få mer kunnskap om hvordan riktige matvalg kan sikre god helse gjennom hele livssyklusen.

– Forskningen er delt inn i fem ulike temabolker. Vi starter opp med å studere hvordan omgivelsene i tidlig barndom kan påvirke senere helse, sier gruppeleder Bjørg T. Egelandsdal, professor ved UMB.

Powered by Labrador CMS