Honning knekker resistente bakterier

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Honning kan være et effektivt middel mot bakterier i sår som er resistente mot antibiotika.

En studie av manuka-honning fra New Zealand viser at den kan forstyrre veksten av bakteriene på flere forskjellige måter, og til og med reversere antibiotikaresistens.

Forskerne har undersøkt honningens virkning på tre typer bakterier som er kjent for å infisere sår: Pseudomonas aeruginosa, gruppe A-streptokokker og meticillin-resistent Staphylococcus aureus (MRSA).

For de to første typene viser det seg at honningen kan hindre bakterienes evne til å feste seg til vev. For MRSA viser forsøkene at honningen kan gjøre bakteriene mer følsomme overfor antibiotika som oxacillin – og altså reversere antibiotikaresistens, ifølge en pressemelding fra Society for General Microbiology.

Forsker Rose Cooper ved University of Wales Institute Cardiff presenterte disse funnene under høstmøtet i Society for General Microbiology ved University of Nottingham i Storbritannia.

Powered by Labrador CMS