Annonse

Halverte fett i sjokolade med fruktjuice

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskere rapporterer at de har funnet en måte å erstatte opptil 50 prosent av fettinholdet i sjokolade med fruktjuice. Spørsmålet er hva verdens slikkmunner synes om noe slikt.

Det er kjemikere fra University of Warwick i England som i laboratoriet har fjernet mye av kakaosmøret og melkefettet i sjokolade, og erstattet de to ingrediensene med ørsmå juicedråper fra tranebær og appelsin.

Forskerne sier det radikale sjokoladegrepet ikke fjerner den klassiske følelsen av å tygge på de brune herlighetene, mens smaken vil bli - nettopp en smule fruktig.
Studien er publisert i Journal of Materials Chemistry.

Forskerne sier at det er nå er opp til industrien å bruke teknikken deres. Om det kommer til å skje er foreløpig usikkert. (forskning.no/arg)

Powered by Labrador CMS